Ashtu sikundër u hapën me ngritje, po me të njëjtin rezultat u mbyllën bursat amerikane ditën e enjte.

Kështu, Dow Jones u mbyll +3.9 përqind, Nasdaq +4.69 përqind dhe S&P 500 +4.61 përqind.Mbyllje positive patën edhe bursat europiane.Ndërkohë, Italia, Spanja, Franca dhe Belgjika bllokuan shitjet me pakicë të aksioneve bankare pas humbjeve që u regjistruan në këtë sektor për disa ditë me radhë.