brbrThellimi i bashkepunimit ne nivel ekonomik social e politik mes vendeve te Ballkanit dhe unionit ndikon ne pershpejtimin e anetaresimit te rajonit ne BE Ministri i Jashtem Ditmir Bushati duke folur gjate takimit te shefave te diplomacive ne nismes adriatiko-joniane dhe strategjise se BE-se per Ballkanin qe mbahet ne Kroaci deklaroi se nderveprimi ekonomik e politik duhet pare si nje mundesi Ai vuri theksin te rendesia qe ka per Shqiperine permiresimi i nderlidhjes ne fushen e transportit dhe energjise duke vecuar autostraden adriatiko-joniane dhe gazsjellesin TAP Gjithashtu ne kuader te ketij ministeriali ministri Bushati zhvilloi takime me homologun kroat Kova dhe ate italian Gentiloni Keta te fundit vleresuan rolin e Shqiperise si nje faktor stabiliteti ne Ballkanbrbr
vizionplustv
brA
A
A