Celet ne Muzeun Historik Kombetar ekspozita me piktura nderthurjet e drites te piktorit Edmond Dhrami. I prirur per te punuar ne teknikeen e vajit ai na sjell 27 punimet e tij te punuara ne dy vjet tematika e te cilave eshte konfuzimi dhe iluzjonimi.Ndermjet pikturave te Dhramit qe paraqiten si vepra abstrakte struktura gjeometrike e ne trajte rrjete autori sjell dhe tre portrete te cilat pershkrohen nga ndenja e kujteses.Piktori Edmond Dhrami jeton dhe zhvillon aktivitetin e tij ne La Spezia te Italise por perseri nuk ri pa sjelle dhe pa surprizuar me veprat e tij edhe publikun shqiptar.