Certifikatat e lindjes apo familjare për shqiptarët jashtë vendit nuk do të ofrohen vetëm në Itali po dhe në 12 shtetë të tjera të botës.


Lajmi bëhet i ditur nga ministria e Jashtme ku thotë se shtohen shërbimet për shtetasit shqiptarë jashtë territorit.


Tashmë shtetasit shqiptarë me rezidencë në këto vende mund të tërheqin Certifikatën e Lindjes ose Familjare nëpërmjet Përfaqësive të RSH-së në: Vjenë, Sofje, Pragë, Budapest, Prishtinë, Zagreb, Tokio, Podgorice, Bukuresht, Bratislavë, Bernë, Ankara dhe Stamboll. Ofrimi i këtij shërbimi nga MEPJ përmbush objektivat dhe prioritetet e Qeverisë shqiptare për: Ofrimin e shërbimeve ndaj shtetasve shqiptarë jashtë territorit të RSH-së; Lehtësimin dhe reduktimin e ndjeshëm të kohës për marrjen e këtyre shërbimeve nëpërmjet Përfaqësive Diplomatike dhe Konsullore; zgjerimin e gamës së këtyre shërbimeve online, thotë MEPJ.


10 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)