Shqipëria i ka humb shanset për liberalizimin e vizave me BE-në. Kështu është shprehur Sekretarja e Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Partinë Socialiste Arta Dade në një konferencë për shtyp. Sipas saj shanset janë të humbura për shkak se është vonë me pasisjet e shtetasve shqiptarë me kartat e identitetit, mungon siguria e rendit publik,menaxhimi i kufijëve dhe përgatitja e zgjedhjeve. Gjithashtu sipa Dades procesi i liberalizimit të vizave nuk po ecën si duhet por ka nbetur ne vend. Dade tha se shqiptarët nuk mund të lëvizin lirshëm edhe nën presidencën çeke.