Pas largimit të Britanisë nga Bashkimi Evropian, pasaportat britanike do të ndryshojnë ngjyrë, tha ministri i Imigracionit Brandon Lewis.


Pasaportat e reja do të jenë në ngjyrë blu e do të vihen në dispozicion të atyre që rinovojnë, apo aplikojnë për pasaportë nga tetori i 2019.


Ministri i Imigracionit Brandon Lewis, tha se ishte i lumtur që po riktheheshin përsëri te pasaportat ikonike blu, të cilat janë përdorur pothuajse 100 vite më parë.


Pasaportat vishnje janë përdorur pothuajse 30 vjet pasi Britania e Madhe u bashkua me BE dhe miratuan stilin.


Sipas Indeksit të Pasaportave, 76 vende kanë pasaporta blu, duke përfshirë një numër të madh ish-shtetesh koloniale dhe Commonwealth, të tilla si Australia, Shtetet e Bashkuara, Kanadaja, India dhe Hong Kongu.


Disa vende të Karaibeve gjithashtu kanë pasaporta blu, duke përfshirë këtu Xhamajkën, Antigua, Babados etj.


Për sa i përket Europës, gjithashtu njerëzit nga Islanda, Bosnje Hercegovina janë të pajisur me pasaporta blu.