Klasifikimi historik në FIFA për Shqpërinë e ka shtyer selektorin Gianni De Biasi për të synuar edhe më shumë më Kombëtaren Shqiptare. Trajneri italian ka synime që të bëjë me Shqipërinë, si Alex Fergusoni me Manchester United.


"Ferguson mbetet pikë referimi për të gjithë trajnerët. Nuk ka asnjë trajner aq të suksesshëm si ai. Ferguson është një njeri me autoritet dhe popullaritet. Unë dua të jem kështu te Shqipëria, më pëlqejnë projektet afatgjata" deklaroj De Biasi./Indeksonline/