p styletext-align justifyNdersa opozita vazhdon protesten per rrezimin e qeverise dhe kercenon me bojkot te kuvendit nga Brukseli mberrin nje mesazh i forte Zedhenesja e Komisionit Europian Maja Kocijancic ka deklaruar se Bashkimi Europian mbeshtet vetem debatin ne parlament dhe se polarizimi i skenes politike nuk i sherben aspiratave te vendit per integrimin Kocijancic ka theksuar se puna e parlamentit duhet te vijoje pasi ky eshte nje moment kyc per ndryshimet qe lidhen me reformen ne drejtesibrbr
p styletext-align justifyPer ne debati politik duhet te zhvillohet brenda parlamentit dhe jo jashte tij Polarizimi i metejshem i arenes politike do te ishte vetem kunderproduktiv per ambicien e Shqiperise per tiu bashkuar Unionit Europian madje edhe per avancimin ne rrugen e saj europiane Per kete arsye eshte e rendesishme te tregohet vazhdimesia e parlamentit ne nje moment kyc kur diskutohen e miratohen ndryshimet ne vecanti ato qe lidhen me reformen e drejtesise Keto ndryshime kane rendesi thelbesore per te siguruar progresin e metejshem te Shqiperise ne rrugen drejt BE-se dhe sic e mbani mend Komisioni rekomandoi ne nentor nisjen e bisedimeve te anetaresimit subjekt i zbatimit te prekshem e te besueshem ne reforma specifike dhe pikerisht reforma e drejtesise eshte ajo qe kam ne ndermendbrbr
p styletext-align justifyKocijancic ka folur edhe per letrat e dy ministrave drejtuar komisionerit te Zgjerimit Johannes Hahn per Bordin e Operacionit Nderkombetar te Monitorimit per te cilat ai ktheu nje pergjigje Edhe zedhenesja e BE perseriti se ai eshte ngritur ne perputhje me Kushtetutenbrbr
p styletext-align justifyKomisioneri Hahn ka marre disa letra ne te vertete dhe u eshte pergjigjur atyre Sic e dini ngritja e bordit per Operacionin Nderkombetar te Monitorimit eshte dicka e diskutuar thellesisht ne detaje me qeverine shqiptare shte dhene shume informacion mbi kete dhe eshte ngritur ne perputhje me legjislacionin perkates dhe Kushtetuten e Shqiperise dhe detyra e bordit eshte per te monitoruar procesin Pra eshte tejet e qarte dhe transparentebrbr
p styletext-align justifyZedhenesja u shpreh se reforma ne drejtesi eshte sfiduese dhe per kete arsye Bashkimi Europian vazhdon mbeshtetjen ndaj saj se bashku me kontaktet e rregullta me shume intensitet me Tiranenbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br