Transmetuar me 30052016 - 0717
Kujdes i madh me kripen ne tavoline qofte nese e perdorni shume edhe nese e perdorni pak shte kjo ajo qe thuhet ne nje studim te publikuar ne revisten shkencore Lancet ku thuhet se edhe perdorimi i pakte i kripes me pak se 3 grame ne dite i ben keq shendetit pasi shton rrezikun per tu prekur nga goditjet ne zemerbr
br
Konsumi ideal i kripes eshte 4-5 grame ose thene ndryshe sa dy luge cajibr
br
Sipas autorit te studimit Andrew Mente i McMaster University ne Canada ky zbulim u be tek ata persona qe vuajne nga tensioni i larte ku kjo kategori duhet ta limitoje perdorimin por jo te tjeretbr
br
Shkencetaret kanadeze ballafaquan rrezikun e goditjeve ne zemer tek personat qe konsumojne sasi te ndryshme kripe pas analizave te urines U zbulua se ata persona qe konsumonin 4-5 grame kripe ne dite kishin me pak rrezikshmeri per te pesuar goditje ne zemer dhe infarkt Gjithashtu u konstatua se demet jane te medha per ata qe konsumojne me pak se tre grame ne dite si dhe per ata qe konsumojne mbi 7 grameaynoaal

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix