Deputeti i opozites se re ne Kuvendin e Shqiperise, Andi Permeti i eshte drejtuar me nje leter SPAK, ne 28-vjetorin e vrasjes se Giovanni Falcone, heroi i Antimafias ne Itali. 1


Ne leter, ai kerkon nga SPAK te nise hetimin kryesisht per “kedo politikan qe ka 30 vite qe shkaterron kete vend”, perfshire gjithe familjaret e tyre.


“Mos u genjeni nga deklarimi i pasurise. Hetoni vet ne e doni kete vend, ne doni drejtesine por mbi te gjitha nese nuk jeni dhe ju njesoj si ata”- shkruan ai.


Leter e hapur per SPAK

Ne 28 vjetorin e vrasjes se Giovanni Falcone.


“Ndiq leket dhe do te gjesh mafian”.

Giovanni Falcone.Sa e thjeshte po pate guxim dhe do drejtesi!

Fillo hetimin kryesisht per kedo politikan qe ka 30 vite qe shkaterron kete vend. Hetimi eshte i thjeshte. Rroga dhe te ardhurat e deklaruara qe kane:

1. Politikani

2. Gruaja/burri

3. Femijet

4. Nusja/dhendri i politikanit.

5. Familjaret e politikanit deri te kushurinjte e pare

6. Familjaret e gruas/burrit te politikanit deri te kushurinjte e pare.


Heto a i justifikojne te gjithe keta persona me rrogat dhe te ardhurat nder vite:

1. Shtepite.

2. Vilat.

3. Tokat.

4. Makinat luksoze.

5. Llogarite bankare.

6. Aksionet neper kompani dhe bizneset e ndryshme.

7. Pagesat me qindra mijera euro per shkollimim e femijeve neper bote.

8. Pushimet perrallore te tyre dhe te femijeve te tyre.

9. Shpenzimet mujore per shofere/shoqerues/zyra.

10. Kredite qe kane marre dhe menyren si i kane lare.

11. Investimet e vogla ne bashkepunim me bizneset qe me pas i jane shumfishuar nga fitimet.


Kini guxim!

Sado ti kene fshehur, sado ti kene pastruar leket e fituara, kane vjedhur, rrembyer dhe perlare kaq shume leke te taksapaguesve shqiptare nder vite, sa diku do kene lene gjurme, diku do ti kene shpetuar pa i fshehur.

Mos u genjeni nga deklarimi i pasurise. Hetoni vet ne e doni kete vend, ne doni drejtesine por mbi te gjitha nese nuk jeni dhe ju njesoj si ata.


Shqipetaret presin shume nga ju.