Ura e Muhurrit ne Diber eshte nje ure e vjeter e ndertuar qe ne kohen e pushimit italian ne Luften e Dyte Boterore eshte mjaft e demtuar dhe problematike.
Eshte nje ure qe lidh 7 komuna por nga amortizimi i saj nga erozioni dhe kushtet klimaterike eshte nje burim i madh aksidentesh. Banoret e ketyre zonave flasin per rrezikshmerine qe paraqet kjo ure ne periudhen e vjeshte-dimer. Mosriparimi i ures ka bere qe shume automjete te rrezohen nga ura dhe kane rene ne lume. Periudha e dimrit eshte shume e rrezikshme pasin e kete vend ku ndodhet ura ka ngrica dhe konstruksioni i saj me derrasa eshte shume i rrezikshem.