Tiranë- Drejtori i Prgjithshm i Policis s Shtetit,Artan Didi, zhvilloi sot nj takim me Drejtorin e Prgjithshm t Siguris Publike t Austris, Konrad Kogler. N kt takim ishin t pranishm dhe drejtues t tjer t lart t Policis s Shtetit dhe t Policis Austriake.


N qendr t takimit t zhvilluar ishte bashkpunimi i deritanishm mes dy policive, i cili sht mjaft i hershm, si dhe identifikimi i fushave n t cilat ky bashkpunim do t shtrihet n t ardhmen, si n fushn e krimit t organizuar e terrorizmit, pastrimit t parave dhe hetimit t aseteve kriminale, t cilat jan dhe prioritete t Policis s Shtetit.


Gjat ktij takimi u evidentua gjithashtu bashkpunimi ndrmjet policive respektive n kuadr dhe t marrveshje ekzistuese, sa i prket krimit t organizuar dhe migracionit. N mnyr t veçant u vlersua kontributi i dhn nga Policia Austriake pr Policin e Shtetit n kuadr t projektit ILEKU.


Po ashtu dhe kontributi i dhn nga Policia Austriake pr Policin e Kufirit e Migracionit prmes ekspertve n kuadr t Misionit PAMECA, por jo vetm, duke ndikuar n rritjen e standardeve dhe cilsis s Shrbimit t Policis Kufitare.


Nj tjetr çshtje e trajtuar ishte dhe mbshtetja q Policia Austriake i ka dhn organizats SEPCA (Shoqata e Drejtorve t Prgjithshm t Policis s Vendeve t Ballkanit Perndimor), e cila ka ndikuar n forcimin e bashkpunimit rajonal.


Tashm ka objektiva m ambicioz sa i prket nxitjes s bashkpunimit policor ndrmjet vendeve t rajonit, jo vetm n nivelin qendror, por dhe ndrmjet ekspertve.


N kt kuadr u shkmbyen ide mbi mundsin e zgjerimit t ksaj organizate dhe nxitjes s fuqizmit t mtejshm t bashkpunimit ndrkufitar e rajonal, bashkpunim i cili i shrben rritjes s standardeve t siguris.


N përfundim t takimit u konfirmua dhe nj her gatishmëria pr fuqizimin e mtejshm t bashkëpunimit ndërmjet policive t t dy vendeve, si dhe mbështetja q Policia Austriake do t jap pr rritjen e kapaciteteve t Policis Shqiptare, n ato fusha t prcaktuara si prioritare pr Policin e Shtetit.