DigitAlb njofton se per te marre serish kanalet ne platformen satelitore, abonentet me dekoder te thjeshte satelitor, me pare duhet te fshijne kanalet ekzistues ne menu-ne e instalimit.
Me pas te behet kerkim manual ne frekuencen 11,055 MHz-Symbol Rate 27,900-FEC 2/3-Polarizimi Verikal. Ndersa abonentet me dekoder HD, do duhet vetem ta fikin dhe ta ndezin ate serish. Ne kete menyre do t’i kene te gjithe kanalet te listuar automatikisht. Ne rast se nuk arrijne t’i marrin kanalet ne kete forme, atehere duhet te bejne rikthim ne gjendjen fillestare te dekoderit. DigitAlb do t’u kompensoje falas abonenteve te platformes satelitore, te gjitha ditet e humbura prej mungeses se transmetimit.