Nj fjalor i ri frazeologjik nga anglishtja n shqip, pr diplomacin dhe marrdhniet ndrkombtare, sht promovuar n mjediset Ministris s Jashtme. Ky fjalor i punuar nga diplomati dhe prkthyesi prej vitesh n kt dikaster, Jorgji Kote u vjen n ndihm diplomatve t rinj apo npunsve t Ministris s Jashtme.

Fjalori i cilsuar nga zvendsministrja Harxhi si ABC-ja e nj diplomati, sht ndrtuar mbi bazn e 100 fjalve ky dhe prfshin mbi 1 mij shprehje nga m t prdorshmet n hartimin cilsor t njoftimeve, dokumenteve, shkrimeve, fjalimeve dhe materialeve t tjera. Fjalori shoqrohet edhe me proverba, fjal t urta dhe shprehje t przgjedhura anglisht-shqip, t domosdoshme n fjalorin e prditshm t nj diplomati.