Nëse keni vendosur të thoni po në festat e Krishtlindjeve duhet të keni përcaktuar tashmë gjithçka: riparimet përfundimtare të fustanit së bashku me rrobaqepësen, thirrjet më të fundit telefonike menaxherëve të vendndodhjes dhe hotelerisë, një bisedë të fundit me luleshitësin tuaj të besuar dhe një sesion tjetër në qendrën Wellness.


Por e dini se jeni ende në kohë për të shtuar disa detaje të vogla, diçka në minutën e fundit për të magjepsur të ftuarit tuaj. Dhe pikërisht diçka që ka të bëjë me atmosferën e Krishtlindjeve.


Ndër trendet e fundit është padyshim çanta e dasmës: një çantë të personalizuar, me inicialet e çiftit dhe temën e martesës, e cila përmban objekte që mund të përdoren nga mysafirët. Ju mund të vendosni brenda saj lapsa për librin e mysafirëve, polaroidet e disponueshme, dekorata të vogla për pemën e Krishtlindjes, balerina me madhësi xhepi që me siguri nuk do të shqetësojnë miqtë që duan të kërcejnë deri vonë! Dhe çanta e dasmës mund të mblidhet, për shembull, me një fjongo të kuqe, që është ngjyra përcaktuese e festave.


Një tjetër detaj i minutës së fundit mund të jetë shtimi tek konfetat i disa pakove me fruta të thata ose disa pasta tradicionale të Krishtlindjeve, si nuga, çokollata me petë të kuqe, pasta bajamesh dhe biskota xhenxhefil që do ta bëjnë atmosferën edhe më familjare.


Ata që martohen gjatë kësaj periudhe shpesh vendosin të lënë dhurata të vogla edhe për miqtë dhe të afërmit. Zgjedhja është shumë e gjerë dhe kryesisht luhet me ngjyra tipike të kuqe, të bardhë, ari, argjend dhe blu: në këto ju mund të zgjidhni qirinj të këndshëm aromatikë, sapunë të vegjël të punuar me dorë, pak engjëj në qeramikë, një mini grazhd, zilka dhe dekorime të tjera. Do të jetë një gjest shumë i vlerësuar dhe të ftuarit do të largohen të mahnitur.


Në një cep të izoluar, por të dukshëm nga dhoma, varni një degë të veshtullës: Dikush nga të ftuarit tuaj mund të vendosë ta shfrytëzojë atë për një puthje bujare dhe, kush e di, mund të jetë bartës i sindikatave të reja.


Dritat që do të shkëlqejnë në gjethet e pemës së Krishtlindjes, atmosfera e ngrohtë dhe mikpritëse, ushqimi dhe vera e mirë, ngjyrat e buta të dimrit dhe prania e njerëzve më të dashur do ta bëjnë këtë ditë unike dhe të paharrueshme.


13 dhjetor 2017 (gazeta-Shqip.com)