Holanda u ka bërë një thirrje të drejtpërdrejtë të gjithë shqiptarëve që duan të emigrojnë në vendet europiane në mënyrë të paligjshme.


Ministri i Shtetit për Drejtësinë dhe Sigurinë Mar Harbers ka dalë në terren ku ka realizuar një video, me të cilën autoritetet holandeze i bëjnë thirrje emigrantëve që të mos tentojnë të bëjnë emigracion të paligjshëm në vendet europiane, pasi tashmë janë marrë masa për ndalimin e tyre.


Nuk kishte se si të mungonte edhe një porosi për shqiptarët, të cilët sipas tij, nuk janë të paktë që tentojnë të ndjekin këtë rrugë. Ministri holandez pohoi se do të arrestohen të gjithë ata që tentojnë dhe pas kësaj, me avionin e radhës do të dërgohen në vendin e tyre të origjinës.


Këtu do tju kapin dhe ne do tju përcjellim mbrapsht me avionin e radhës sa hap e mbyll sytë, tha mes tjerash ministri në video, e cila është përkthyer edhe në gjuhën shqipe dhe është shpërndarë  në Facebook nga ambasada e Holandës në Tiranë.


Did you know that the number of Albanian citizens applying for asylum in the Netherlands rose slightly again last year?In 2018 all asylum applications by Albanian citizens were turned down because Albania is classified as a safe country and poverty or unemployment is no basis for asylum protection. Asylum application procedures, including appeal can be finalized within eight weeks in the Netherlands. The number of illegal Albanians in the Dutch sea ports, who try to illegally cross over to the United Kingdom as stowaways, remains high. Virtually all stowaways are caught and arrested on the Dutch side of the Canal. This is partly due to extra measures The Netherlands has taken. The presence and controls of Dutch border control services have been intensified and supported by the deployment of specially trained migration dogs and the deployment of a helicopter. The police also carries out special checks on illegal migration further inland, including on parking lots known to be used by stowaways who climb in and under trucks. The Dutch minister for migration Mark Harbers will visit Albania tomorrow (8th April) to meet his counterparts at the Ministry of Interior and Albanian State Police in the context of combating irregular migration to the Netherlands and reinforcing the excellent cooperation with Albanian authorities.More feeds following tomorrow.


Gepostet von Embassy of the Netherlands in Albania am Sonntag, 7. April 2019