ROME- Te marten e 1 shtatorit ka dhene provimin e pare ne reality shown ldquoX Factorrdquo. Provim qe eshte dhene drejtperdrejt ne kanalin italian Rai2. Dorina Leka vajza shqiptare e bija e kantautorit te mirenjohur Gjergj Leka perveccedil interpretimit te mrekullueshem te kenges ldquoSono innamorato di terdquo te Luigi Tenco ka bere per vete jurine edhe me spontanitetin natyren dhe veshjen e saj. Nje ccedilante e sajuar e lidhur ne mes te belit ka terhequr vemendjen e jurise sapo vajza ka hyre ne salle. Me tej prezantimi ka qene vertete interesant. ldquoJam Dorina. Vij nga Trieste por jam shqiptarerdquo - ka pohuar ajo ndersa nje nga anetaret e jurise e ka pergezuar duke i thene se ldquomegjithate flet si nje vendaserdquo. Pas interpretimit te pjeses se saj komentet e jurise kane qene pozitive te katert anetaret e jurise kane dhene ldquoOkrdquo per Dorinen dhe gezimi i saj ka qene
i pamase. Kengetarja e njohur Anna Tatangelo bashkeshortja e Gigi DrsquoAlessio e cila edhe ndjek Dorinen ka komentuar se ldquojam e kenaqur qe je ne kategorine timerdquo ndersa ne fund te tre votave pro Dorines producentja dhe nje nga personazhet e njohur televiziv ne Itali Mara Maionchi eshte shprehur se ldquoImja eshte nje pergjigje e nevojshme dhe eshte totalisht ldquoPordquo. Keshtu qe ke kater ldquoPordquo dhe ke absolutisht urimerdquo Dorina Leka konkurron mes 12 te tjereve ne kategorine poshte 25 vjeccedil kategori qe drejtohet nga kengetarja Anna Tatangelo.
s.g/BalkanWeb