Drejtoresha financiare e Huawei, Meng Wanzhou, është arrestuar në Kanada. Drejtuesja e lartë e kolosit kinez të telefonisë është objekt i një kërkese ekstradimi nga ana e SHBA-ve. Uashingtoni dyshon se Meng Wanzhou ka shkelur sanksionet amerikane drejt Iranit. Kina ndërkohë ka lëshuar që menaxherja të lirohet.


Zyrtarja kryesore financiare e Huawei dhe zëvendëskryetare, u arrestua në Vankuver më 1 dhjetor. Huawei tha se kishte pak informacion rreth akuzave dhe nuk ishte “e vetëdijshme për ndonjë keqbërje nga ana e znj. Meng”. Arrestimi vjen në një kohë delikate për marrëdhëniet SHBA-Kinë. Kombet janë të angazhuar në një luftë tregtare që ka parë të dyja vendet të taksojnë miliarda dollarë për mallrat e njëri-tjetrit.


Arrestimi nuk do të ndihmojë armëpushimin tarifor 90-ditor për të cilin dy kombet ranë dakord, pasi Presidenti Donald Trump dhe homologu i tij kinez Xi Jinping u takuan në G20.


6 dhjetor 2018 (gazeta-Shqip.com)