Deri koht e fundit, regjistrimi i t dhnave t Gjendjes Civile t shtetasve kryhej n letr nga Zyrat e Gjendjes Civile, me an t t ashtuquajturve Regjistra Themeltar. Pr t patur shrbime m t mira publike, modernizimi i sistemit t gjendjes civile u shndrrua n nj sistem t kompjuterizuar. Drejtues t lart t Gjendjes Civile kan
prezantimin e faqes zyrtare ku do shtetas mund t informohet n koh mbi aktet e gjendjes civile, q lidhen me lindjen, martesn, ndryshimin e vendbanimit etj.

RKGjC, garanton se prpunimi dhe administrimi i t dhnave t gjendjes civile, bhet n mnyr t sigurt. Drejtori i Prgjithshm i Rregjistrit Kombtar, shpjegon mnyrn e thjesht t krkimit nga do person n faqen e re elektronike. Faqja e re e Gjendjes Civile sht dpgjc.moi.gov.al