Cilët kanë fituar betejën gjyqësore me Policinë e Shtetit. Kërkesat që janë depozituar në gjykatë gjatë gjashtë mujorit të parë


Laureta RryçiTiranë - Që nga viti 2005 e deri në ditët e sotme qindra oficerë policie e deri te drejtues të lartë i janë drejtuar gjykatës për t’u rikthyer në Policinë e Shtetit. Të gjitha paditë duket se kanë pasur të njëjtin motiv, atë të rikthimit nën uniformë, për të mbajtur gradën e fituar prej shumë vite punë. Sipas statistikave të Gjykatës së Tiranës padi të tilla kanë nisur që në vitin 1997 por kanë ardhur në rritje deri në ditët e sotme. Vetëm pak ditë më parë një padi e tillë mbante firmën e ish-drejtuesit të lartë të Policisë, Xhevahir Karaj. Këtë të fundit, pasi i patën besuar disa nga Drejtoritë e Policisë nëpër rrethe, e larguan nga radhët e uniformave blu. Grada e fituar duket se i humbi vlera, po pagesa nuk do të ishte më si në punë dhe për shkak, drejtuesi i policisë detyrohet të ndjekë çështjen nëpërmjet rrugës ligjore. Mirëpo, si drejtuesi Karaj, në Gjykatën e Tiranës ndër vite janë depozituar me qindra dhe të gjitha duket se kanë pasur të njëjtin fat. Me gjithë premtimet e mundshme nga qeveritë asnjë vendim gjykate nuk është zbatuar deri më sot, duke nisur nga drejtuesi më i lartë i Policisë Bilbil Mema e deri te oficeri më i thjeshtë.

Reforma

Reforma në radhët e uniformave blu, depozitohen në Gjykatë dhjetëra padi për të rifituar punën dhe statusin e policit të shtetit. Burime zyrtare pranë Gjykatës së Tiranës pohuan dje për gazetën “Albania” se edhe në gjashtë muajt e parë të këtij viti dhjetëra padi të tilla nga janë depozituar duke kaluar për gjykim nga gjyqtarët civilë. Drejtues të lartë të policisë kanë vendosur të ndjekin rrugën ligjore për njohjen e gradës. Madje një pjesë e mirë e tyre kërkojnë rikthimin në detyrë duke kërkuar dëmshpërblim për muajt që kanë qëndruar pa punë. Gjyqtarët kanë dhënë vendimet për një pjesë të mirë të padive, mirëpo ka dhe prej padive që ende nuk kanë marrë formën e prerë. Të tilla procese vazhdojnë gjykimet në të tria shkallët e gjyqësorit.

Rikthimi në punë

Studimi më i fundit ka zbardhur për herë të parë paditë në gjykatë për marrëdhënie pune. Në këtë studim u evidentuan qytetet më problematike por për shkak dhe të institucioneve qendrore që janë në kryeqytet numri i madh i padive i përkiste Tiranës. Sipas këtij studimi thuhej se më shumë largime kishte pasur gjatë vitit 2006. Shifra këto që i përkisnin largimeve për shkak të reformës politike si në administratë ashtu edhe në radhët e uniformave blu. Sipas të dhënave që janë kalkuluar nga specialistë gjatë viteve në vazhdim numri i të larguarve ka ardhur në zbritje. Në total numri i padite nga viti 2006 e deri në fundit të vitit 2008 është 5674. Ndërsa në gjashtë mujorin e parë të këtij viti numri i këtyre padive ka shkuar më shumë se 400.Drejtues policie që i janë drejtuar Gjykatës

Komisar Orest Afezolli, i përjashtuar për ekspertim të rremë

Komisar Azem Duraku, i përjashtuar për veprime arbitrare

Komisar Jakov Panxhi, shef i Zyrës Rajonale së Luftës kundër krimeve Antikushtetuese, i përjashtuar

N/Komisar Agron Jaçe, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Nënkomisar Vasil Kaçorri, specialist kartoteke, i përjashtuar

Nënkomisar Xhevahir Alia, i shkarkuar nga detyra

Kryeinspektor Gugash Dollia, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Fatjon Alla, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Kujtim Shehu, i përjashtuar për shpërdorim detyre Kryeinspektor Luan Ceka, i përjashtuar për shpërdorim detyre Kryeinspektor Skënder Tole, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Fuat Korçari, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Fiqiri Dani, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Bardhi Vushaj, i përjashtuar për shpërdorim detyre Kryeinspektor Adriatik Huti, përjashtuar për veprime arbitrare

Kryeinspektor Gjelosh Çuni, i përjashtuar për kanosje

Kryeinspektor Paulin Çupi, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Ndoc Lajthiza, i përjashtuar për veprime arbitrare

Kryeinspektor Gjergj Doda, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Armando Muço, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Vladimir Hoxha, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Agron Kanani, i përjashtuar për veprime arbitrare

Kryeinspektor Shpetim Cena, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Durim Zani, i përjashtuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Vladimir Kordhishta i përjashtuar dhe arrestuar për shpërdorim detyre

Kryeinspektor Agim Veliu, i përjashtuar nga detyra

Kryeinspektor Astrit Veshi, shef krimesh në Krujë, i përjashtuar

Kryeinspektor Spiro Kola, i shkarkuar, për shkelje të ndryshme në detyrë

Kryeinspektor Agron Tozaj, i shkarkuar, për shkelje të ndryshme

Kryeinspektor Llazar Mino, i shkarkuar, motivet të ndryshme

Kryeinspektor Gjin Pal Lesi, i përjashtuar, për shkelje të rënda

Krenar Molla Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Aleksandro Tilka Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Arjet Jança Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Marinela Shahu Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Sokol Doçi Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Indrit Doda Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Ilirjana Memalla Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Redi Londo Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Gëzim Shehi Ministria e Brendshme, Drejtoria e Policisë Qarkut Tiranë, Komisariati i Policisë Rrugore Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Rok Meçaj Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Pëllumb Molla Ministria e Rendit Publik Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Avni Çorumi Drejtoria e Policisë Qarkut Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Bukurosh Teqja Ministria e Brendshme Drejtoria e Përgjithshme e Policisë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Ardjan Baku Komanda e Repartit 712 F.N.SH Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Edmond Koseni Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ – Pranuar pjesërisht Dritan Zeqo Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Etmond Guzi Drejtoria e Përgjithshme e Policisë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Petrit Goga Drejtoria e Q.SH.A.M.T Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ – Pranuar pjesërisht

Fatos Gjoni Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ – Pranuar pjesërisht

Riza Likmeta Garda e Republikës Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ – Pranuar pjesërisht

Bashkim Elezi Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit (Komisioni Qendror i Disiplinës) Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Ibrahim Çuni Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Armand Muça Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Arben Ibro Ministria e Rendit Publik Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Sherif Kopani Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Armand Muça Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar Arben Ibro Ministria e Rendit Publik Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Iris Cekani Ministria e Punëve të Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Robert Shehu Drejtoria e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Gjovalin Lleshi Drejtori i Policisë së Qarkut Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Dashamir Xhelali Drejtoria e Qarkut Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Neki Cirongu Garda e Republikës Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Ergys Hoxha Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Sabri Jacaj Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Fation Dani Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Paulin Martini Komisariati i Policisë Nr.5 Padi për refuzim miratimi akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Enver Muçaj Garda e Republikës Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Besnik Ahmetaj Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Asllan Alshabani Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Rok Meçaj Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Dornil Milo Drejtoria e Policisë së Qarkut Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Vionist Zeqo Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Vasil Kaçori Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Marjan Prendi Ministria e Brendshme Padi për refuzim miratimi akti administrativ

Rexhep Çera Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Ali Rasha Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Hamza Hamzaj Komisariati i Policisë Sektori i Policisë Rrugore Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Delin Pollo Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Duhije Llojku Komanda e Gardës së Republikës së Shqipërisë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Edip Shehu Komisariati i Policisë Rrugore Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Tefik Kolaveri Komanda Mbështetëse , Reparti Ushtarak 4001 Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Betin Sadikaj Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Ened Llapushi Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Besnik Sana Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Astrit Hidri Komanda e Repartit 712 FNSH Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Flamur Flamuri Garda e Republikës Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Piro Ymeraj Ministria e Brendshme (Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve Mbështetëse, Drejtoria e Shërbimeve të Brendshme) Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Vjollca Telo Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për refuzim miratimi akti administrativ Pushuar

Asllan Alshabani Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për refuzim miratimi akti administrativ Pushuar

Hamdi Jeminaj Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Ylber Sallaku Drejtoria e Qarkullimit të Policisë Rrugore Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Arjan Ashiku Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Tare Beqiri Drejtoria e Policisë e Qarkut Lezhë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Sherif Bajrakurtaj Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Jashtë gjyqësorit

Gramoz Sako Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Ira Dafa Komisariati i Policisë së Qarkullimit Rrugor Tirane Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Leart Kola Ministria e Brendshme, Sektori i Policisë Rrugore Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Esmeralda Imeraj Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Fiqiri Xibri Drejtoria e Policisë së Qarkut Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Sadri Dida Komisariati i Policisë Sektori i Policisë Rrugore Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Hekuran Shehi Garda e Republikës së Shqipërisë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar pjesërisht

Ibrahim Cene Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Admir Beqiri Reparti Special ''RESI'' pranë Drejtorisë së Mbrojtjes së Dëshmitarëve Bashkëpunëtoreve të Drejtësisë dhe Personave të Veçantë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ Pushuar

Mezan Hoxha Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Luljeta Muçmata Drejtoria e Përgjithshme e Policisë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Luan Ceka Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Qemal Hotaj Drejtori i Policisë së Qarkut Tirane Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Engjëllush Bekteshi Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit Padi per refuzim miratimi akti administrativ

Niko Nikaj Drejtoria e Policisë të Qarkut Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Ndue Pjetra Komisariati i Policisë së Qarkullimit Rrugor Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Alban Stojko Komisariati i Policisë Rrugore Tiranë Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Rrëzuar

Naim Shima Garda e Republikës Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Edmond Papa Qendra e Shërbimeve dhe Administrimit te Mjeteve te Transportit të Policisë së Shtetit Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ - Pranuar

Elvira Lila(Sheko) Ministria e Brendshme Padi për shfuqizim/ndryshim akti administrativ

Bajram Bistri Ministria e Brendshme Padi për refuzim miratimi akti administrativ

22 Shtator 2009