pMbi 200 mije vullnetare jane gati per te shkuar ne planetin Mars kane njoftuar organizatoret e ketij misionip
pEdhe pse muaj me pare ne listen e aplikoanteve nuk kishte asnje shqiptare por nga Ballkani gjendeshin kroate malazeze serbe maqedonas etj tanime gjenden edhe dy shqiptare qe kane shprehur interesim dhe deshire per te shkuar ne planetin Marsp
pNe faqen zyrtare te ketij misioni eshte edhe emri i nje shqiptari nga Maqedonia dhe nje maqedonasi Shqiptari paraqitet me emrin Adrian dhe eshte 24 vjec ndersa nepermjet nje mesazhi ne video tenton ti binde organizatoret qe te zgjedhin ate per te udhetuar ne planetin Marsp
pGjithashtu edhe nga Shqiperia eshte paraqitur nje kandidat Ai quhet Enkel dhe eshte 38 vjec Nga Kosova nuk ka asnje kandidat ndoshta edhe nga fakti se ne faqen zyrtare te organizatorit nuk gjendet Kosova si shtet i pavarurp
pProjekti privat Mars One zyrat e se ciles ndodhen ne Holande parashikon qe te mbledhe nje grup prej 40 personash te cilet do te jene astronaute potencial me qellim qe 4 prej tyre ne vitin 2022 te nisen ne rrugen pa kthim drejt planetit te kuq ne Marsp
pCNN ka rikujtuar se nje numer i madh i profesionisteve e kane vene nen pikepyetje realizimin e ketij projekti ne aspektin praktik dhe financiar por kjo nuk i ka penguar njerezit qe te aplikojne duke perfshire ketu edhe rreth 30 mije amerikanep
pSipas vleresimeve preliminare misioni do te kushtoje rreth 6 miliarde dollare amerikane Organizatoret shpresojne se do ti mbledhin keto mjete nga sponsore te ndryshem si dhe shitjen e te drejtave te emetimit te programit kolonizimi i Marsit duke perfshire ketu edhe nje reality showp
pGrupi i dyte prej 4 personave ne planetin Mars do te shkoje disa vite pasi te shkoje grupi i pare por asnjeri prej tyre nuk do te kthehet ne toke Para nisjes per ne planetin Mars kandidatet e perzgjedhur do te kalojne trajnime aftesi per mbijetese dhe kontrolle mjekesorep
pBBC ka shkruar se kandidati me i vjeter qe pret te shkoje ne Mars eshte 83-vjecar kurse ai me i riu shkon ne shkolle fillore Zhurnalp
p styletext-align rightShekulli Online ELp

br styleclearboth