Avokati i Popullit ka publikuar emrat e juristëve që do të garojnë për institucionet e Vettingut. Institucioni i Avokatit sqaron se listat përmbajnë emrat e kandidatëve që plotësojnë kriteret formale dhe të kandidateve që nuk plotësojnë kriteret formale për institucionet e vlerësimit kalimtar te gjyqtareve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë.


Janë 84 kandidatë që kanë plotësuar kriteret për të qenë pjesë e komisioneve e të Vettingut si dhe 109 kandidatë të tjerë që nuk i kanë plotësuar kriteret.


Pas kryerjes së procedurës nga ana e Avokatit të Popullit, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit bëri të ditur në një deklaratë për mediat se po punon për të rishikuar të gjitha dosjet e aplikantëve në mënyrë që Kuvendi të nisë punën me shqyrtimin e kandidaturave.


Aplikantët që përmbushin kriteret formale


Emër Mbiemër Pozicionet e aplikimit


1 Arben Lena Aplikon për pozicionin Komision i Pavarur dhe Kolegji Apelimi


2 Albana Shtylla Aplikon për Kolegj Apelimi


3 Albana Tushe Aplikon për Komision i Pavarur, Komisioner Publik, plotëson kushtet


vetëm për Komisioner Publik


4 Aldona Sylaj Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për


Komisioner Publik


5 Alion Cenolli Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për


Komisioner Publik


6 Alma Faskaj (Vokopola) Për të gjitha pozicionet


7 Ardian Hajdari Aplikon për Kolegj Apelimi dhe Komisioner Publik


8 Ardita Alsula Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për


Komisioner Publik


9 Artan Gjylbegaj Për të gjitha pozicionet


10 Arte Gjonaj Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


11 Betula Toto Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


12 Bledar Cenameri Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


13 Brunilda Lilo Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


14 Brunilda Bekteshi Vasha Për të gjitha pozicionet


15 Bujar Madani Për të gjitha pozicionet


16 Darjel Sina Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


17 Dede Kasneci Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


18 Diana Dervishi Për të gjitha pozicionet


19 Donald Xhelili Për të gjitha pozicionet


20 Edlira Bylo Grabovaj Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


21 Edmond Kasmi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


22 Eljona Lloja Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


23 Elvis Zaimi Për të gjitha pozicionet


24 Enkeleida Goxhaj Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


25 Erin Çaku Për të gjitha pozicionet


26 Erjona Canaj Aplikon për Komisioner Publik


27 Ermira Deçka Aplikon për Kolegj Apelimi


28 Etleda Çiftja Për të gjitha pozicionet


29 Etleva Paplekaj Për të gjitha pozicionet


30 Eva Dyrmishi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


31 Fatmira Luli Për të gjitha pozicionet


32 Fatos Dervishi Aplikon për Kolegj Apelimi


33 Firdes Shuli Për të gjitha pozicionet


34 Florian Ballhysa Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


35 Fredi Mirashi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


36 Genci Bilali Për të gjitha pozicionet


37 Genta Tafa (Bungo) Për të gjitha pozicionet


38 Gentian Gurra Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


39 Gëzim Cenaj Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


40 Heral Saraçi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


41 Ina Rama Aplikon për Kolegj Apelimi


42 Irena Nino Për të gjitha pozicionet


43 Juelda Lamçe Aplikon për Komisioner Publik


44 Julinda Mansaku Aplikon për Komisioner Publik


45 Kestrin Katro Aplikon për Kolegj Apelimi


46 Klara Mullaj Për të gjitha pozicionet


47 Lindita Xhillari(Hanku) Aplikon për Komision I Pavarur


48 Lindita Blinishti Për të gjitha pozicionet


49 Liri Llukani Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


50 Luan Daci Për të gjitha pozicionet


51 Lulzim Hamitaj Për të gjitha pozicionet


52 Mimoza Tasi Për të gjitha pozicionet


53 Mirion Theodhosi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


54 Monika Meça Aplikon për Kolegj I Apelimit


55 Natasha Mulaj Për të gjitha pozicionet


56 Nejla Peka Për të gjitha pozicionet


57 Nertila Sadedini Për të gjitha pozicionet


58 Nertila Mete Aplikon për Komision të Pavarur, Komisioner Publik, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


59 Noreta Kalcuni Për të gjitha pozicionet


60 Olsi Komici Për të gjitha pozicionet


61 Orjela Shishi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


62 Pal Shkambi Për të gjitha pozicionet


63 Pamela Qirko Për të gjitha pozicionet


64 Petrit Agaj Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


65 Rezarta Tahiraj Aplikon për Kolegj I Apelimit


66 Rezarta Abdiu Për të gjitha pozicionet


67 Roland Gjoni Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


68 Roland Ilia Aplikon për Komision të Pavarur, Kolegj Apelimi


69 Rovena Pregja Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


70 Rozeta Ivanova Aplikon për Komision I Pavarur


71 Sergjio Mazreku Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


72 Shefqet Dida Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


73 Shpresa Beçaj Aplikon për Kolegj I Apelimit


74 Shqipe Halilaj Aplikon për Komision të Pavarur, Kolegj Apelimi


75 Sokol Çomo Aplikon për Kolegj Apelimi


76 Sokol Lamaj Për të gjitha pozicionet


77 Suela Zhegu Për të gjitha pozicionet


78 Suzana Hoxha Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për


Komisioner Publik


79 Suzana Pasha Hoti Për të gjitha pozicionet


80 Valbona Sanxhaktari Për të gjitha pozicionet


81 Valbona Legisi Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


82 Vojo Malo Për të gjitha pozicionet


83 Xhensila Pine Për të gjitha pozicionet


84 Xhilda Pinci Aplikon për të gjitha pozicionet, plotëson kushtet vetëm për Komisioner Publik


Aplikantët që nuk përmbushin kriteret formale/mungesë dokumentacioni


Emër Mbiemër


1 Adrian Liçaj


2 Adriana Alushani


3 Aida Kume


4 Aliona Pelo


5 Altin Peza


6 Altin Shano


7 Amarila Ulqinaku


8 Ana Kaçi


9 Anila Trimi


10 Anxhela Kostandini Ka aplikuar për pozicionin Këshilltare Ligjore


11 Arben Spaho


12 Arbër Shehu Ka sjellë plotësim dokumentacioni jashtë afati


13 Ardian Shabani


14 Ardit Çami


15 Arjan Rexhepi


16 Arjon Besimaj


17 Arlinda Gojani


18 Axhem Çeta


19 Beriola Shehu Ka aplikuar për pozicionin Këshilltare Ligjore


20 Bernard Balla


21 Bledar Ilia


22 Blerta Turku


23 Brunilda Saliaj


24 Davis Visari


25 Deniol Pajolli


26 Dorina Zoga


27 Driesa Pepi


28 Dritan Shehaj


29 Eduart Jani


30 Edvin Koxhaj


31 Eliverta Muço


32 Elona Kthupi


33 Emiliano Gjika


34 Endri Papajorgji


35 Enea Babliku


36 Eniela Agolli


37 Enton Dimni Ka hequr dorë


38 Erinda Male (Duraj)


39 Erjon Bejko


40 Ermonela Xhafa


41 Ermonela Matuka


42 Ersida Zoto


43 Ervin Sulko


44 Ervis Balla


45 Esilda Palluqi


46 Esmeralda Koliçi


47 Etleva Shore


48 Fisnik Barjami


49 Florian Prendi


50 Genti Bedalli


51 Genti Ndreca


52 Gëzim Canaj


53 Gjergji Imeraj


54 Grejsa Cino


55 Hajdar Noka Aplikimi jashtë afati


56 Hasan Shkalla


57 Hektor Muçaj


58 Hemion Braho


59 Heriona Duka


60 Ibrahim Disha


61 Idlir Tivari


62 Josiba Osmani


63 Jude Sulejmani


64 Julian Beqiri


65 Julinda Beqiraj


66 Klajdi Mone


67 Kledia Ngjela (Mazniku)


68 Klodian Rado


69 Kostandin Kazanxhi


70 Krenar Ahmeti


71 Lekë Hamzaraj


72 Lindita Troja


73 Lorenca Brahimaj


74 Loreta Poro


75 Luan Pebro


76 Madrid Lemeti


77 Majlind Shkira


78 Manjola Memini


79 Marsid Laze


80 Merita Muçaj


81 Milen Lako


82 Mirilla Kondakçiu Ka kërkuar rishqyrtim të dokumentacionit të mëparshëm


83 Moris Backa


84 Ndue Cuni


85 Nevila Dalipi


86 Oneda Islami


87 Petraq Gjikuria


88 Renato Ndokaj


89 Rezarta Schuetz


90 Sabri Hoxha


91 Saimir Blloku


92 Saimir Kraja


93 Serxhi Koçi Ka hequr dorë


94 Shaqir Hasani


95 Shpëtim Beqiraj


96 Shpresim Bajraktari


97 Shqiponja Meta


98 Silvana Shehaj


99 Sokol Bana


100 Sokol Gjyriqi


101 Suela Sulkja Aplikimi jashtë afati


102 Tedi Minga


103 Teuta Disani


104 Vasil Shandro


105 Vjosa Bodo(Mujo) Ka sjellë plotësim dokumentacioni jashtë afati


106 Vladimir Vladaj


107 Xheklina Bylykbashi


108 Ylli Përmeti


109 Zamira Kallço


31 mars 2017 (gazeta-Shqip.com)