900 milion euro pr ndrtimin e hidrocentraleve, kapacitet total t instaluar 319 MW, prodhim mesatar vjetor t energjis 985.400 MW/h, koh ndrtimi prej 6 vjetsh dhe respektim optimal t aspekteve ekologjike mjedisore. Kjo ka qen oferta me t ciln kompania austriake EVN sht shpallur fituese e tenderit pr dhnien me koncesion t forms BOT pr shfrytzimin e gjith potencialit hidrik t lugins s Devollit.Burime nga Ministria e Ekonomis, Tregtis dhe Energjetiks, msohet se tenderi i hapur ndrkombtar u zhvillua n 21 nntor n Ministrin e Ekonomis, Tregtis dhe Energjetiks, ku morn pjes dy kompani t huaja, "EVN AG", e cila ka fituar dhe bonusin prej 10% t pikve dhe konsorciumi "Landvirskjun & Kurum Holding".