Edhe nesër gjysma e Kosovës do të mbes pa energji elektrike, kështu njofton KEDS-i, transmeton Indeksonline.
Sipas njoftimit, shakë për ndërprerje do të jetë mirëmbajtja e rrjetit.

AdPlatformZone = {id: "549fcab82",format: "410x0"};


Ja njoftimi i KEDS-it:
“Ndërprerjet e planifikuara për mirëmbajtjen e rrjetitI
KEDS SH. A. njofton se më 26.01.2016, në NS 110/10 kV Deçani do të shkyçet:• TS 10/04 kV Trafo Hajzeraj( E cila furnizohet nga L.P 10 kV Deqani) prej orës 12:00 deri në orën 15:00.
Gjatë kohës sa do te zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: një pjesë e qytetit të Deçanit, komuna dhe konsumatorët komercial që furnizohen nga kjo trafo.Arsyeja e shkyçjes: Zëvendësimi i Transformatorit ekzistues 400 kVA me Transformator të ri 630 kVA.IIMë 28.01.2016 dhe 29.01.2016, në NS 110/10 kV Deçani do të shkyçet:• Dalja 10 kV Barani(Prapaqani) prej orës 08:00-11:00 dhe prej orës 14:00-17:00.
Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i ri, Krushevc i Vjeter, Rashiqi, Gjocajt,Turjaka e Ulët, Vranoci i madh,Vranoci I Vogel,Barani I Ulet,Qallapeku,Kusoriqi,Llugagjit,Buqani,Gllogjani I katolikëve, Haklajt dhe Fusha e Thatë.Arsyeja e shkyçjes: Ngritja e shtyllave dhe shtrirja e përçusit për ndërtimin e trafostacionit të ri sipas projektit Lot 11 Peja.
III
Më 26.01.2016 në NS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ketë shkyçet:• Dalja 10 kV J22 Preoci nga ora 12:00 deri në orën 12:30

Gjatë kësaj kohe pa energji do të mbesin: Preoci, Llapnasella, Lagjja Marigona, Spitali i Zemres EDA, Medicine Hospital, HIB Petroll, Hotel Emerald, EBC Cosmetic dhe Auto Mekanika.Arsyeja e shkyçjes: Energjizimi i TS 10/0.4 kV Durmishi në bazë të pëlqimit elektroenergjetike.IVMë 26.01.2016 në NS 110/35/10 kV Theranda do të shkyçet :• Dalja 10 kV Gjinovci prej orës 09:30 deri në orën 16:00.
Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin fshatrat: Topliqani, Gjinoci, Sallagrazhda, Grejkoci, Gelaca, afariste: N.T.S Leshan, Mishtorja BENI Shirokë, Geni Com OIL, NB Petroll,"Graniti"Bajram Lumi,Mermer Hasan Muharremi, Iseferi, Tafaj Elektrik, Pishina Dafina, Spahia Petroll, Mermeri-Sallagrazhdë dhe Selim Muharremi.

Arsyeja e shkyçjes: Punimi në LP 10 kV me humbje më të mëdha teknike, ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe konzollave.VMë 26.01.2016 , në NS 110/10 kV Deçani do të shkyçet:• Dalja 10 kV Juniku prej orës 09:30 deri në orën 16:00.
Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Pobërxh, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq dhe Gjocaj.Arsyeja e shkyçjes: Punimi në LP 10 kV me humbje më të mëdha teknike (ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe konzollave).
VIMë 26.01.2016 në NS 35/10kV Xërxa do të shkyçet:• Dalja 10kV Dejni nga ora 09:30 deri në orën 16:00.
Gjatë kësaj kohe do të mbesin pa energji elektrike këto lokalitete: Ratkoci, Denji, Dobidoli, Qifllaku, Polluzha, Kazniku, Guri I kuq, Kramoviku, Rakovina dhe Seperacionet.Arsyeja e shkyçjes: Punimi në LP 10 kV me humbje më të mëdha teknike ( ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe konzollave).

VIIMë 26.01.2016 në NS 35/10 kV Ferizaj 3 do të shkyçet:Dalja 10 kV Varoshi prej orës 09:30 deri në orën 16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Varosh, Gerlicë, Komogllavë,Rakaj dhe Topojan.Arsyeja e shkyçjes: Punimi në LP 10 kV me humbje më të mëdha teknike ( ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe konzollave).VIIIMë 26.01.2016, në NS 35/10 kV Mitrovicë II do të shkyçet:• Dalja 10 kV Shipoli prej orës 09:30 deri në ora 16:00
Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: e Muhaxhërve, Safet Ajeti, Bekim Doroci, Arta Bubulina, Bajo Topolli dhe fshatrat: Shipol, Vaganicë, Vërrnicë, Pirqë dhe Frashër I Vogël.Arsyeja e shkyçjes: Punimi në LP 10 kV me humbje më të mëdha teknike ( ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe konzollave).IXMë 26.01.2016 në NS 35/10 kV Kllokot do të shkyçet:
• Dalja kV - Kllokoti nga ora 09:30 deri në orçn 16:00
Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet, pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Kllokoti, Radivojca, Budrika, Remniku dhe Xhylekari.Arsyeja e shkyçjes: Ndërrimi i shtyllave, izolatorëve, konzollave dhe ndërrimi i përçuesit.XMë 26.01.2016 në NS 35/10kV Mitrovica 2 do të shkyçet:• Dalja 10 kV Fidanishtja prej orës 09:30-16:00Gjatë kësaj kohe pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Lekë Dugagjini, Mursel Igrishta, Ismajl Loshi, Harun Beka, Qameria, Aleksandër Mojsiu, Beteja e Koshares, Hilmi Kajtazi, Behram Sumiqi, Ramadan Zeqiri, Musa Hoti, Safet Rexhepi, Hoxhë Kadri Prishtina, Artim Jashari, Muharrem Kurti, Halim Kajtazi, Behram Mehmeti, Mehmet Isai, Zeqir Rexhepi, Aristidh Kola, Xhevdet Ahmeti, Shaban Polluzha, Rifat Vidishiqi, Bashkimi Kombtar dhe Aziz Zhilivoda.

Arsyeja e shkyçjes: Ndërrimi i shtyllave, izolatorëve, konzollave dhe ndërrimi i përçuesit.XIMë 26.01.2016 në NS 35/10 kV Peja 2 do të shkyçet:• Dalja 10 kV Rugova prej orës 09:30 deri në orën 16:00.Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Llazi, Shtupeqi i Madh, Reka e Allagës, Llotova, Pepaj, Koshutani, Shkreli, Dugaiva, Boge, Stankaj, Hagjaj, Kuqishta, Guri i Kuq, Drelaj, Unior Aqua Drelaj, Drelaj, Fabrika e djathit, Malaj dhe Shtupeqi i Vogël.Arsyeja e shkyçjes:Ndërrimi i shtyllave, izolatorëve, konzollave dhe ndërrimi i përçuesit.XIIMë 26.01.2016 në NS 110/35/10 kV Lipjan do të shkyçet.
 
• Dalja kV Qendra (Qyteti 2) nga ora 12:00 - 13:00.
Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet, pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Qendra e Qytetit.Arsyeja e shkyçjes: Kyçja e trafostacionit të ri Dardan Retkoceri –intermarket (objekt banesor)”, thuhet në njoftim. /Indeksonline/