Rishikimi i buxhetit pr gjysmn e dyt t ktij viti shihet nga ekspertt si hapi i duhur q qeveria ka marr pr t stimuluar m tej ekonomin. Eksperti i ekonomis Artan Hoxha, i sheh si t harmonizuar kto shkurtime, pasi sipas tij ato prekin shpenzimet operative dhe jo sektort prioritar. Gjithashu Hoxha e quan kt nism si mjaft pozitive pr t mbajtur n kontroll defiitin buxhetor dhe nivelin e Borxhit.

Shkurtimet Buxhetore, nj ligj q u miratua ditn e hn n Parlament, ka kryer n masn 9,5 pr qind t programit fillestar t ktij viti dhe jan realizuar kryesisht n shpenzimet operative t administrats.