Ekspertet per rritjen e taksaveE hene 14 Janar 2013 1522

Ekspertet per rritjen e taksave Pas propozimeve te Fondit Monetar Nderkombetar per rritjen e dy llojeve te taksave asaj te tatimit mbi fitimin dhe takses mbi te ardhurat personale deputetet e mazhorances nuk bien dakord sidomos per gjate ketij harku kohor ku kriza ekonomike ka veshtiresuar gjendjen e konsumatoreve dhe biznesit ne pergjithesi

Ne nje interviste per vizion plus deputeti i PD-se Salami Xhepa shprehet se nevoja per nje riorganizim te sistemit fiscal mbetet nje sfide por kjo duhet te behet ne nje moment tjeter Por per deputetet socialist nje alternative me e mire per rritjen e te ardhurave ne buxhet eshte taksimi progresiv i cili sipas deputetit Malaj sjell edhe nje model ekonomik me te drejte per qytetaret Per sa i perket shqetesimeve te FMN-se per rritjen e nivelit te borxhit publik deri ne 76 pas disa vitesh deputetet e komisionit te ekonomise shprehen se qeverite qe do te vijne pas 23 qershorit duhet te kene prioritet stimulimin e rritjes ekonomike dhe uljen e kostos se tij Gjate nje raporti te nxjerre para disa ditesh FMN i kerkoi qeverise shqiptare nje administrim me te mire te sistemit fiskal nderkohe qe shprehte shqetesimet e saj lidhur me rritjen e nivelit te borxhit dhe efekteve qe mund te jape kriza energjetike ne ekonomi

p