Do te duhen te pakten edhe dy jave te tjera per te mesuar nese ish SHIK-asi, Ilir Kumbaro njeriu kyc ne rrembimin dhe zhdukjen e Remzi Hoxhes do te ekstradohet nga Britania e Madhe per t'u perballur me drejtesine shqiptare.

Gjate dites se sotme pritej zhvillimi seances se Apelit kerkuar nga Ilir Kumbaro pasi Gjykata e Ekstradimeve disa muaj me pare, e cilesoi te drejte kerkesen per ta ekstraduar, formuluar nga shteti shqiptar.

Avokatet kane kerkuar me shume kohe per te pergatitur apelin.Gjykata vendosi daten 11 Nentor 2009 per zhvillimin e seances se apelit ne kete proces ekstradimi nder me te rendesishmit per drejtesine shqiptare.

Mesohet se shkak i shtyrjes se sences te Apelit, ishte nje kerkese e avokateve te Ilir  Kumbaros, te cilet jane ne pritje te nje sere dokumentash qe do te shkojne nga Shqiperia.

Ata presin perfundimin e nje raporti te detajuar per situaten politike dhe ne vecanti te drejtesise shqiptare  me te cilin tentohet blllokimi ekstradimit.

Burime konfidenciale nga Gjykata e Apelit ne Londer, pohojne se i kerkuari nga drejtesia shqiptare Ilir Kumbaro ne seancen e apelit permes avokateve do te ngreje pretendimin,  se nese ai ekstradohet ne Shqiperi mund ta vrasin urdheruesit e rrembimit te Remzi Hoxhes.

Avokatet pretendojne se ekstradimi i Kumbaros perben shkelje e Konvetes per te drejtat e  njeriut.

Tashme pala mbrojtese ka hequr dore nga pretendimi se personi i arrestuar nuk eshte Ilir Kumbaro por qytetari nga Kosova Shaqa Shatri, sic pretenduan qe ne momentin ku Kumbaro u prangos ne shtepine e tij ne Londer.

Gjate dy viteve te fundit gjykata e apelit ne Londer “Royal Court of Justice” ne kater raste ka hedhur poshte apelet e kater shqiptareve te cilet permes apelit kane tentuar bllokimin e ekstradimit.