Nënkryetari i LSI-së, Luan Rama, ka reaguar për ekstradimin e Nezar Seitit, i njohur si Financieri i Habilajve drejt Italisë, me vendim të firmosur nga Ministria e Drejtësisë. Rama shkruan se ky është një rast skandaloz ku janë shkelur një sërë ligjet.


Është shkelur Kodi i Procedurës Penale (nenet 449 dhe 500); është shkelur edhe Ligji për Marrëdhëniet Juridiksionale me Jashtë (nenet 40 dhe 41),-shkruan Rama.


Më tej ai shkruan se ekstradimi i paligjshëm i të vetmit peshk të madh të trafikimit të drogës, u arratis nga qelitë e paraburgimit me ndihmën e shtetit.


Naiviteti apo injoranca e deklaratës së Prokurorisë së Përgjithëshme dhe e Ministrisë së Drejtësisë se nuk kishin dijeni që ai ishte i arrestuar apo që ndaj tij nuk kishte filluar çështje penale, nuk mund të jenë justifikim e aq më pak argument, për të mbuluar shkeljet e rënda ligjore,-shton më tej nënkryetari i LSI-së.


Statusi i plotë i Luan Ramës:


I arrestuari për trafik droge arratiset nga qelitë e paraburgimit me ndihmën e shtetit!


Është i paprecedent dhe skandaloz rasti i ekstradimit për në Itali të shtetasit Nezar Seitaj, i ndaluar me urdhër-ndalimi nga ana e Prokurorisë së Krimeve të Rënda që prej datës 19 tetor 2017. Është shkelur Kodi i Procedurës Penale (nenet 449 dhe 500); është shkelur edhe Ligji për Marrëdhëniet Juridiksionale me Jashtë (nenet 40 dhe 41)!


Në këto kushte, Prokuroria e Krimeve të Rënda duhej të kishte nisur menjëherë hetimin e këtij skandali, që përbën gjithashtu një krim të rëndë shtetëror!


E meqë nuk ka njoftim ta ketë bër, është në kohë ta bëjë sa më parë, duke filluar çështjen penale në ngarkim të autorëve që organizuan dhe realizuan në bashkëpunim ekstradimin e paligjshëm të të vetmit peshk të madh të trafikimit të drogës që kishin të arrestuar, i cili u arratis nga qelitë e paraburgimit me ndihmën e shtetit!


Sepse është skandaloze që Prokuroria ka nisur një hetim administrativ për prokurorët që arrestuan dhe hetonin trafikantin, ndërkohë që do të duhej të ishin arrestuar tashmë, më e pakta për shpërdorim detyre dhe pengim te hetimit të gjithë ata që në bashkëpunim organizuan dhe realizuan ekstradimin e paligjshëm!


Naiviteti apo injoranca e deklaratës së Prokurorisë së Përgjithëshme dhe e Ministrisë së Drejtësisë se nuk kishin dijeni që ai ishte i arrestuar apo që ndaj tij nuk kishte filluar çështje penale, nuk mund të jenë justifikim e aq më pak argument, për të mbuluar shkeljet e rënda ligjore!


Kështu ndodh kur shteti është kundër drejtësisë dhe kur reforma në drejtësi është e kapur politikisht!


29 janar 2018 (gazeta-Shqip.com)