Transmetuar me 02082015 - 1832


PUBLICITETMiku me i mire per femrat qe jane ne pritje te nje femije eshte vitamina B9 e njohur ndryshe si acidi folikbr
br
Keshtu tha studiuesi italian i Centro Nazionale Malattie Rare dellIstituto Superiore di Sanit ISS Paolo Salerno ne nje aktivitet te mbajtur nga Ministria e Shendetesise lidhur me ushqyerjen e shendetshme gjate shtatzenisebr
br
Gjithe femrat qe planifikojne nje shtatzeni duhet te nisin marrjen e acidit folik rregullisht ne masen 04 miligrame ne dite Keshillohet qe te merret deri ne muajin e trete te shtatzenise kur ndodh mbyllja e tubit neural Vitamina B9 parandalon zhvillimin te femija te keqformimeve ne sistemin nervor qendror shprehet Salernobr
br
Ai thote me tej se acidi folik gjendet ne fruta dhe sallatrat me flete te gjerebr
br
Marrja e ketij acidi duhet bere ne mungese totale te alkoolit dhe duhanitaynoaal

lang enUS

p idlastbrbr