Autoriteti Rrugor Shqiptar do t ket nj bord menaxhimi, antart e t cilit jan miratuar dje nga qeveria. Kshilli i Ministrave miratoi dje propozimin e ministrit t Punve Publike dhe Transportit, pr emrimin e antarve t bordit t menaxhimit pr Autoritetin Rrugor Shqiptar. Ky autoritet do t kryesohet nga z. Ernest Noka, nga Ministria e Punve Publike dhe Transportit dhe t ket n prbrje edhe 6 antar. Antart e Autoritetit Rrugor Shqiptar do t jen: Eduart Ypi nga Ministria e Financave; Egon Babameto nga Ministria e Ekonomis, Tregtis dhe Energjetiks, Etion Kapedani nga Ministria e Brendshme, Luigj Aleksi nga Shoqata e Kontraktorve, Ilir Zhilla nga Bashkimi i Dhomave t Tregtis dhe Industris dhe antari i fundit sht Orhan Sakiqi nga Shoqata e Inxhinierve Konsulent. Sipas vendimit t qeveris, efektet financiare, q rrjedhin nga zbatimi i ktij vendimi, do t prballohen nga shpenzimet e planifikuara pr Drejtorin e Prgjithshme t Rrugve/Autoritetin Rrugor Shqiptar. Autoriteti q zbaton kt vendim sht Ministria e Punve Publike dhe Transportit pr zbatimin e ktij vendimi. Projektligji "Pr menaxhimin financiar dhe kontrollin" prcakton rregullat, procedurat administrative dhe metodat pr funksionimin e menaxhimit financiar dhe t kontrollit brenda njsive t sektorit publik, me qllim prdorimin efient t burimeve financiare publike, duke respektuar parimin e transparencs dhe t ligjshmris. Komisioni Parlamentar i Ekonomis dhe Financave nisi debatin mbi kt projektligj t hartuar nga Ministria e Financave, q prbn nj akt t rndsishm n kuadr t reforms s ndrmarr pr prmirsimin e menaxhimit t financave publike. Ekspertja e Ministris s Financave, Anila ili, tha se zbatimi i ktij p/ligji prcakton prgjegjsit e ministrit t Financave, udhzimet dhe manualet standarde q ai miraton, prcakton prgjegjshmrin menaxheriale t titullarit t njsis s sektorit publik npunsit etj., dhe fut t drejtn e delegimit t detyrave t npunsit autorizues, atij zbatues dhe menaxherve t tjer, duke vendosur theksin n ruajtjen e nivelit t prgjegjsis. Miratimi i p/ligjit do t siguroj rritjen cilsore t menaxhimit t financave publike dhe plotsimin e kuadrit ligjor, sipas krkesave t Bashkimit Evropian.