Kriza ekonomike qe ka mberthyer Greqine fqinje nuk po ndikon ne udhetimin per ne Shqiperi per festen e Pashkeve Orthodhokse te disa mijera emigranteve shqiptare. Policia e Gjirokastres tha se vihet re nje rritje prej 20 perqind e prurjes se emigranteve ne kufi. Autoritet shqiptare shtuan sportelet e sherbimit dhe nuk njoftohen radhe  pritjeje ne kufi.