Ndermjetesi i OKB-se Metju Nimic ka deklaruar se ka ardhur koha per nje propozim perfundimtar per zgjidhjen e kontestit te emrit te Maqedonise.

Eumlshte koha per nje propozim perfundimtar per zgjidhjen e kontestit te emrit por ky propozim duhet te pergatitet me shume kujdes ka pohuar Nimic pas takimit te zhvilluar mbreme me shefin e diplomacise greke Dimitris Droutas ne kuader te sesionit te Asamblese se Pergjithshme te OKB-se.

Nga ana e tij shefi i diplomacise greke ka perseritur qendrimet e Athines te cilat sipas tij jane konsistente reale dhe te sinqerta.

Qeveria greke ka vullnet politik per zgjidhjen e ketij problemi ne kuader te linjave te kuqe tashme te njohura nje emer me permbajtje gjeografike per perdorim te pergjithshem. I kam rekomanduar edhe ndermjetesit Nimic qe udheheqja e Shkupit te vije ne tryezen e negociatave ne OKB me nje fryme kompromisi. Por per fat te keq deri tani nuk kemi pare gatishmeri te tille ka deklaruar Droutas.