Ministria e Ekonomis, Tregtis dhe Energjetiks edhe gjat ktij viti, do t vijoj dhnien me konension t ndrtimit t HEC-eve lokale n t gjith vendin, tha zvendsministri i saj, Eno Bozdo. Gjat muajit Shkurt do t zhvillohen garat konkurruese pr ndrtimin me konension t HEC-eve mbi lumin e Valbons n Dragobi t rrethit t Tropojs, si dhe n prroin e Rapunjs n fshatin Gizavesht t rrethit t Librazhdit."Procedurat pr ndrtimin me konension t HEC-eve vendore do t vazhdoj prgjat gjith vitit, pasi po rriten krkesat nga subjektet private pr to", tha Bozdo.Kshtu, ministria po studion krkesat nga subjekte private pr t ndrtuar me konension edhe 21 HEC-e t tjer vendor, n t cilt fuqia e instaluar n total do t arrij n 111 M, ndrsa vlera e investimeve, 103 milion euro.