Enrico Letta, kryeministri aktual i Italise, arriti te marre votebesimin e kerkuar ne parlament.

370 vota pro, 212 kunder dhe 2 abstenime ishin votat e parlamentit italian ne favor te qeverise Letta.

Letta ka premtuar gjate dites para parlamentit dhe elektoratit mbeshtetes se do të luftojë me të gjitha forcat e tij për të mos ‘lejuar që vendi të bjerë në kaos.

Marrja e ketij votebesimi nga dhoma e ulet e parlamentit italian me vota te konsiderueshme ishte nje tjeter prove e denje, pas formimit te mazhorances ne mungese te kavalierit, qe rikonfirmonte mbeshtetjen e ekzekutivit te tij.