Transmetuar me 28112014 - 1822

Dakar 28 nentor 2014 NOAal - Ministri i Jashtem i Kosoves Enver Hoxhaj po merr pjese ne Samitin e 15-te me radhe te Organizates se Frankofonise qe po zhvillon punimet ne Senegal te Afrikesbr
br
Ne margjina te konferences ministeriale te Samitit Hoxhaj ka takuar ministrat e jashtem dhe shefat e delegacioneve te vendeve qe nuk e kane njohur Kosoven duke u kerkuar qe ta bejne nje gje te tillebr
br
Ne takimet me ministrat e jashtem te Malit Abdoulaye Diop ate te Madagaskarit Arisoa Lala Razafitrimo te Seishellit Jean Paul Adam dhe shefat e delegacioneve nga Maroku dhe Libani Hoxhaj i ka informuar per zhvillimet pozitive ne Kosove dhe nevojen e njohjes se pavaresise nga keto vende ne menyre qe te ecet me tutje ne raportet diplomatike me keto shtetebr
br
Ne takimet e ndara ne margjina te Samitit te Frankofonise pata rastin te takoj dhe kerkoj njohjen e Kosoves nga ministrat e jashtem te shume vendeve sikurse Mali Madagaskari Seishellit dhe shefat e delegacioneve nga vende te tjera te cilat tanime jane te njohura me rastin dhe te arriturat e Kosoves Jam optimist per vendime pozitive ka thene Hoxhaj pas takimevebr
br
Shefi i diplomacise kosovare po ashtu ka takuar edhe ministrin e Jashtem te Senegalit shteti i te cilit eshte organizator i Samitit te Frankofonise ministrat e Haitit te Chadit dhe delegacione te tjera te cilat i ka falenderuar per njohjen dhe mbeshtetjen qe po vazhdojne te japin per Kosoven adnoaal


lang enUS

p idlastbrbr