brbrPavaresisht se Keshilli Europian i 28 vendeve anetare anuloi samitin per Greqine zyrtaret e larte ne Bruksel vijojne te mbeten te angazhuar per te rene ne konsensus lidhur me mbeshtetjen e Athines Sikurse njoftoi presidenti i keshillit Tusk bisedimet vijojne ne nje nivel me te ulet Ne Bruksel mbahet vetem eurosamiti ne te cilin marrin pjese kreret e shteteve te eurozones Nderkohe Reuters qe ka siguruar nje ekstrakt te propozimeve te eurogrupit per Greqine shkruan se kerkohen nga Athina reforma ne sistemin e taksave pensioneve dhe administraten publike Ne qender te ketyre diskutimeve eshte dhe propozimi i ministrit gjerman te financave per te nxjerre perkohesisht Greqine nga eurozona Nga ana tjeter ne Athine burime te qeverise thone se kjo gje nuk i frikeson Takimi i eurosamtit mbahet ne oren 16 me ate lokalebrbr
br