var fbShare url httpvizionplusalfmn-miraton-rritjen-e-pagavesize smallbrbrMarrja e dakordesise per buxhetin e vitit 2017-te i cili do te kete 100 milion dollare ne dispozicion per rritjen e pagave dhe pensioneve ka kaluar mes debatesh te veshtira me Fondin Monetar Nderkombetar Vete ministri i Financave Arben Ahmetaj konfirmoi miratimin e FMN-se pas dy javesh negociatabrbr
brbr Kemi dakordesi te plote me FMN-ne persa i perket buxhetit te vitit 2017-te Kemi patur debate te veshtira dhe intsive me misionin e Fondit Monetar Nderkombetar Me ne fund arritem nje pakete buxhetore optimale e cila favorizon zhvillimin ekonomik te venditbrbr
brbrPer here te pare niveli i deficitit ne buxhetin e vitit te ardhshem do te jete 2 me i ulti ne historine e saj Po ashtu balanca primare e cila tregon shpenzimet per paga pensione dhe investime perjashtuar interesat e borxhit do te jete pozitive ne nivelin 07brbr
brbr Ulje e borxhit publik rreth 3 Jane marre nje sere masash per stabilizimin e sektorit financiar Me kete buxhet do te financojme reformat dhe do te kontrollojme investimet Buxheti do te jete ne vijat e programit dhe me nje deficit te pergjithshem me te ultin ne historine e vendit pre 2 ndersa balanca primare do te vijoje te jete pozitive Nga 03 ne 2017-en do te shkoje 07brbr
brbrEdhe pse dakord me rritjen e pagave dhe pensioneve shefja e misionit te FMN-se tha se kushti i vene per kete rritje eshte qe buxheti per paga ne perqindje te prodhimit te brendshem brutobrbr
brbrQeveria do te edhe kursime permanente nga shpenzimet e buxhetit aktual sic jane pozicionet e paplotesuara ne administraten publike Buxheti mundeson rritjen e moderuar te pagave te sektorit publik dhe pensioneve duke i qendruar niveleve te buxhetit te pagave te vitit 2016 e shprehur si perqindje e PBB-sebrbr
brbrPor FMN vijon te vendose kusht rritjen e te ardhurave nga taksa e pasurise e cila efektivisht do te rrite pagesat per qytetaretbrbr
brbr Per ta arritur objektivin fiskal qeveria shqiptare eshte e angazhuar per nje pakete fiskale qe perfshin rritjen e te ardhurave lidhur me naften kufizimin e perjashtimeve tatimore dhe fuqizimin e mbledhjes se takses se pronesbrbr
brbrKjo eshte vizita e parafundit e FMN-se ne Shqiperi e cila do te vije dhe njehere ne janar per te mbyllur programin qe ka me qeverine Marreveshja e ardhshem qe do te behet me Fondin do te bazohet mbi artikullin 4 ku roli i FMN eshte thjesht konsultuesbrbr
brbrbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br