FMN ul parashikimet per rritjen ekonomikeE merkure 17 Prill 2013 0918

p styletext-align justify border 0px margin 10px 0px 0px padding 0px vertical-align baseline color 231f20 font-family Arial Verdana sans-serif font-size 12222222328186035px line-height 1798611068725586pxp
FMN ul parashikimet per rritjen ekonomikeFondi Monetar Nderkombetar ka ulur parashikimet e tij per rritjen ekonomike globale dhe thote se rruga drejt rimekembjes nuk do te jete e lehte ne vendet e zhvilluara

Ekspertet e FMN-se thane se rritja globale do te jete rreth 33 per qind kete vit shifer kjo 02 per qind me e ulet se vleresimet e tyre ne fillim te vitit Organizata huadhenese thote se rritja ekonomike do te permiresohet ne vitin 2014 Raporti i sotem i FMN-se vjen ndersa zyrtare te larte te financave nga e gjithe bota jane mbledhur ne Uashington per takimet vjetore te FMN-se dhe Bankes Boterore qe do te zhillohen gjate kesaj jave Fondi Monetar Nderkombetar tha se shkurtimet e shpenzimeve te qeverise do te pengojne rritjen e ekonomise amerikane me me shume se 19 per qind kete vit por parashikon se ekonomia me e madhe ne bote do te zgjerohet me shpejt ne vitin 2014 Ne pergjithesi eurozona eshte ne recesion dhe ekonomia e saj do te tkurret me 03 per qind kete vit FMN-ja parashikon se recesioni do te perfundoje dhe se ekonomia e eurozones do te zgjerohet paksa vitin e ardhshem
pp

p