Dhjetë vjet më parë Vladimir Putin i dhuroi SHBA-së një skulpturë gjigande por që mediat shpesh e kanë anashkaluar.


Ishte si një ftesë miqësore për të luftuar terrorizmin së bashku por edhe një përkujtim në 5-vjetorin e viktimave të 11 shtatorit.


Skulptura quhet Loti dhe është 30 metra e lartë.


Ajo ndodhet në Bayonne të New Jersey.


Në përurimin e saj ndodhet Vladimir Putin dhe ish-presidenti Bill Clinton.


Skulptura është bërë nga skulptori i njohur gjeorgjian Zurab Tsereteli.