Me rastin e Festes se Flamurit, 28 Nentori u festua edhe ne Nju Jork, ku komuniteti shqiptaro-amerikan ngriti nje flamur shqiptar ne sheshin kryesor te metropolit amerikan.

Projekti ne fjale u mbeshtet edhe nga bashkia e Nju Jorkut, por flamuri u hoq pasi nje grup shqiptaresh u perleshen me nje grup grekesh, qe kundershtuan vendosjen e flamurit shqiptar.

Por per fat te mire ai u vu serish dhe per nje jave, duke filluar nga 28 nentori, ne Nju Jork do te valvitet flamuri shqiptar.