Me rastin e festimeve për Ditën e Verës, Bashkia e Tiranës ka organizuar më shumë se 50 aktivitete, lojëra, dhe muzikë në zona të ndryshme të kryeqytetit. Që kjo ditë të jetë një festë e madhe për të gjithë, Bashkia e Tiranës ka vendosur që 17 Marsin ta shpallë edhe Ditë pa Makina, duke e kthyer Bulevardin Dëshmorët e Kombit në pedonale.


Për mbarëvajtjen e aktiviteteve, Bashkia e Tiranës dhe Policia e Shtetit kanë marrë një plan masash për organizimin e aktiviteteve, ku tregohet se si do të devijohet qarkullimi i mjeteve këtë të diel. Ditën e diel, më 17 mars, do të ndalohet qarkullimi i automjeteve në Bulevardin Dëshmorët e Kombit nga ora 08:00 deri në orën 17:00. Gjithashtu, do të ndalohet qarkullimi në sheshin Nënë Tereza nga data 16.03.2019 ora 19:00 deri në datën 18.03.2019 ora 00:00, si dhe në rrugën “Pjetër Bogdani” dhe “Brigada e VIII”, segmenti i rrugës midis “Vaso Pashës” dhe “Ibrahim Rugovës” në datë nga ora 08:00 deri orën 04:00 datës 18 Mars.


Për automjetet e emergjencës dhe të Policisë së Shtetit, qarkullimi do të bëhet në rrugët: “Ibrahim Rugova”, Vaso Pasha dhe Papa Gjon Pali II, në Unazën e Vogël të qytetit.


Ndërkaq, qarkullimi i mjeteve të transportit urban të qytetit do të devijohet si më poshtë:  • Linja e Unazës do të devijohet në Urën e rrugës Sami Frashëri me urën e rrugës Elbasanit”.

  • Linja Tirana e Re” do të devijohet në rrugën Sami Frashëri”.

  • Linja Kinostudio-Kombinat do të devijohet tek Sheshi “Medresesë” si dhe përballë kishës Ortodokse në rrugën e Kavajës”.