Ka nisur proçesi i rivleresimit te pasurive te paluajtshme ne vend. Edhe ne zyren e hipotekes Fier eshte duke u punuar per kete proces. Kete fakt e ka bere te ditur kreu i kesaj zyre, Dilaver Kamberaj.


Gjithashtu Kamberaj ka deklaruar se ka perfunduar edhe hedhja ne sistem e gjitha zonave kadastrale, duke bere keshtu qe te gjithe qytetaret fierake te mund te aplkojne per paisjen me çertifikate pronesie.


Afati perfundimtar per aplikimin e rivleresimit te pasurive eshte fundi i muajit tetor. Dyndja e qytetareve per aplikime vjen ne periudhen e fillimit te aplikimeve dhe ne perfundim te saj.