Fakulteti i Histori-Filologjise ne Universitetin e Tiranes ka bere publike datat e sezonin te vjeshtes per te gjitha ciklet e studimit qe ai ofron. Keshtu, ne nje njoftim te ketij fakulteti, behet me dije se studentet e masterit profesional dhe atij shkencor, ne deget Gjuhe-Letersi, Histori, Gjeografi dhe Gazetari do te kene mundesi te japin provimet e mbartura gjate sezonit te vjeshtes, cdo dite, ne oren 09:00, nga data 19 shtator deri me 23 shtator. Sipas njoftimit te Fakultetit te Historise dhe Filologjise, per studentet e part-time si dhe ish-vitet e IV-ta, sezoni i vjeshtes do te jete, cdo dite, ora 13:00 nga data 22-30 shtator. Kjo kategori studentesh, lendet e mbartura duhet t’i regjistroje prane sekretarise perkatese, ne datat 14, 15, 16, 19, 20 dhe 21 shtator 2011, ne oren 11:00. Nga ana tjeter, eshte vendosur qe mbrojtja e diplomes te jete me date 6 dhe 7 shtator. Dekanati i ketij fakulteti njofton se regjistrimet per provimet do te vazhdojne deri me 15 shtator. Per masterin e shkencave regjistrimet behen tek salla 208, ora 13:00 – 15:00. Nderkohe datat e riprovimeve dhe permiresime per programe te studimit te Masterit te Nivelit te Dyte dhe “Shkolle doktorale”, ne degen Letersi jane: 5-7 tetor ora 9:00. Per te gjitha te tjerat datat jane te hapura dhe regjistrimi i lendeve behet nga sekretaria (nuk eshte e nevojshme te paraqitet studenti per regjistrim), ndersa per perseritesit studenti duhet te regjistrohet per cdo provim. “Gjithashtu, ju sjellim ne vemendje se studentet qe nuk kane shlyer tarifen e shkollimit nuk klasifikohen ne provime”, thuhet ne njoftimin e ketij fakulteti. Nderkohe, se shpejti pritet publikimi i procedurave, afateve dhe kritereve per te aplikuar per master profesional ose shkencor, per vitin akademik 2011-2012. Deri tani, jane percaktuar kuotat dhe tarifat e shkollimit. Keshtu, ne te gjithe vendin do te jene rreth 15 mije kuota te reja per master profesional, shkencor dhe master te Arteve te Bukura.

Sezoni i vjeshtes


Masterat 19 - 23 shtator


Part-time 22 -30 shtator


Mbrojtja e Diplomes 6 -7 tetor


Doktoratura 5-7 tetor

Master i Shkencave dhe Master Profesional, deget: Gjuhe-Letersi, Histori, Gjeografi, Gazetari:


DATA 19.09.2011


DATA 20.09.2011


DATA 21.09.2011


DATA 22.09.2011


DATA 23.09.2011


Shenim: Datat jane te hapura dhe regjistrimi i lendeve behet nga sekretaria (nuk eshte e nevojshme te paraqitet studenti per regjistrim). Per perseritesit, studenti duhet te regjistrohet per cdo provim. Studentet qe nuk kane shlyer tarifen e shkollimit, nuk klasifikohen ne provime.

Deget: Gjuhe-Letersi, Histori, Gjeografi (Part-time) dhe ish-vitet e katerta:


DATA 22.09.2011 ora 13 00


DATA 23.09.2011 ora 13 00


DATA 26.09.2011 ora 10 00


DATA 27.09.2011 ora 10 00


DATA 28.09.2011 ora 10 00


DATA 29.09.2011 ora 10 00


DATA 30.09.2011 ora 10 00


Shenim: Studentet e sistemit Part-Time, lendet e mbartura duhet t’i regjistrojne prane sekretarise perkatese, ne datat 14, 15, 16, 19, 20 dhe 21 shtator 2011, ora 11.00. Studentet qe nuk kane shlyer tarifen e shkollimit, nuk klasifikohen ne provime