Finalja Argjentinë-Gjermani do të jetë e veçantë edhe për një arsye. Dy papat e fundit, Papa Françisko dhe Papa Benedikti do të jenë rival kësaj radhe me njëri tjetrin.
Që të dy papat janë të njohur për dashurinë e tyre për futbollin, ndërsa të dielën dy shtetet e tyre do të jenë rival në Kupën e Botës.

AdPlatformZone = {id: "f95795dd0",format: "410x0"};


Pikërisht Papa Benedikti i kishte lëshuar vendin në papat Papa Françeskut në vitin 2013./Indeksonline/