Ministria e Financave do t nis auditimin e projekteve t financuara nga Banka Botrore.

Lajmi konfirmohet nga burimet zyrtare t ministris, t cilt bjn t ditur se sht shpallur edhe firma audituese q do t kontrolloj projektet.

Projekti i auditivit vjen n nj koh kur Banka Botrore sapo ka miratuar strategjin e re 4-vjeare, pr financimin e disa sektorve t ekonomis, me vler rreth 275 milion euro.

Shqipria u b antare e Banks Botrore n vitin 1991.

Q ather, 68 projekte me nj total prej 1.4 miliard USD jan mbshtetur nga IDA dhe IBRD dhe 10 projekte me nj shum t prgjithshme prej 185 milion USD jan financuar nga IFC.

Aktualisht, n Shqipri ka 15 projekte aktive n sektorin social, shndetsi, arsim, burime natyrore, uj dhe energji, infrastruktur bashkiake dhe menaxhim i sektorit publik, t cilat po ndihmojn Shqiprin t arrij zhvillimin e qndrueshm ekonomik dhe social q shtron rrugn pr integrimin europian.