Banka Europiane pr Rindrtim dhe Zhvillim ka nnshkruar me Ministrin e Financave dhnien e nj kredie t but, prej 50 milion euro pr rehabilitimin e rrjetit rrugor n vend. Kjo hua e siguruar sht vetm nj pjes e financimit prej rreth 400 milion eurosh, q donator t ndryshm do t japin pr ndrtimin dhe modernizimin e 1500 kilometrave rrug rajonale dhe lokale.

Donatort vlersojn se gjendja e keqe e rrugve rurale n vend, sht penges n cilsin e jets pr banort n shum fshatra apo qytete t vegjl duke kushtzuar dhe zhvillimin ekonomik t tyre. Projekti pr ndrtimin e rrugve dytsore ka nisur n 2008 nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit dhe pritet t prfundoj n 2013.