Stërvitje, kuriozitet, ushqim të shëndetshëm dhe vetëvlerësim për të ngadalësuar plakjen


Jill Cooper, mbretëresha e fitnesit popullor feston 50-vjetorin në formë të përsosur dhe nuk e mban sekret recetën e saj, të cilën e bën të ditur në formën e këshillave të bukurisë dhe mirëqenies në kanalet sociale, faqen e internetit www.jillcooper.it. dhe në programet televizive, në të cilat është protagoniste. Jo vetëm stërvitje. Ato që ndikojnë në ngadalësimin e plakjes janë qëndrueshmëria ditore e ushqimeve të shëndetshme, buzëqeshjeve dhe mendimeve pozitive. Këtu janë 5 këshilla nga Jill Cooper për të arritur moshën 50-vjeçare ashtu si ajo:1.Stërvituni: Trupi juaj është parku juaj i lojërave. Duke qenë në harmoni me muskujt dhe fizikun tuaj, ju i jepni jetë jetës suaj. Për 50-vjetorin tim i premtova vetes një vertikale dhe e bëra!


2.Caktoni qëllimet tuaja: shkruajini ato në letër. Pa qëllime të përcaktuara mirë, është e vështirë t’i arrish ato. Mos thuaj dua të humbas peshë, por dua të jem në gjendje të bëj 20 pompa ose të vrapoj 4 km pa u ndalur. Një trup i bukur do të vijë si një pasojë e këndshme e angazhimit tuaj.


3.Kini besim: mos jini zhgënjyes për veten tuaj. Thuaj tashmë ose kam metabolizmin e dobët do të thotë që e keni hedhur hapin. Duhet të besoni se është e mundur (dhe është me qëndrueshmëri!), por nëse nuk besoni, do të hiqni dorë 2 javë para kthimit metabolik.


4.Ji kureshtar dhe studio shumë: Nuk i dimë kurrë të gjitha, por një mendje e hapur është një mendje e re. mësoni gjithçka që ju mban të rinj dhe aktiv mentalisht dhe fizikisht: gjuhë, metoda trajnimi, kopshtari, projekte… me pak fjalë, çdo gjë!


5.Duaje veten: ke një trup dhe një jetë, luhet gjithçka këtu dhe gjithçka tani. Nuk ka shanse të dyta. Vetëm ti mund ta trajtosh veten dhe të bësh të të trajtojnë me respekt. Vetëm ti mund ta gjesh forcën për tu ushqyer dhe trajnuar në një mënyrë të shëndetshme. Vetëm ti mund të dalësh nga një marrëdhënie jo e shëndetshme. Vetëm ti mund ti realizosh ëndrrat e tua. Duaje veten dhe do të shohësh stërvitjet, truket anti-plakje dhe vetëvlerësimi do të vijnë vetë.


50-vjeçarja Jill Cooper, amerikane nga lindja, romane me adoptim, ka lindur më 21 gusht në Wichita, Kansas, – ndihet më mirë se 20 vjet më parë dhe tani do të nxjerrë romanin e saj të parë të frymëzuar lirisht nga jeta e saj.


21 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)