Pas Edi Hilës është artistja nga Kosova Flaka Haliti e cila do të vijë me një ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Arteve. Këtu-apo atje, është më atje quhet ekspozita e cila do të hapet më 7 shtator deri në 9 nëntor. Haliti është një personazh I njohur I arteve bashkëkohore e cila ka marrë pjesë edhe në edicionin e 56-të të Bienales së Venecias. Qielli i kaltër, quhej ekspozita e saj në Venecia, një spekulim që lë pas kufizimet hapësinore.


Ai reflektonte mbi objekte, ngjarje e histori, duke e pasur në fokus Kosovën. Haliti, fituesja e çmimi Muslim Mulliqi për vitin 2014 me veprën e saj Kapuçat nevojiten pas kësaj pike. Ekspozitat e fundit të Halitit përfshijnë Ludlow 38, Neë York, Galeria Kombëtare e Kosovës, Mumok, Vjenë, Salloni i Tetorit, Beograd, MMK-Zollamt, Muzeu i Artit Modern, Frankfurt, ZKM, Karlsruhe dhe në Castilla y León (2012).


9 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)