Bursat evropiane janë hapur sot pozitivisht, duke lënë pas javën dramatike të rënieve.

Ndikim ka patur plani anti-krizë i qeverive të Kontinentit të Vjetër.

Bursat u hapën pozitivisht dhe vetëm pas një ore e gjysmë, Parisi rritet në 7,55%, Frankfurti në 6,86% dhe Londra në 5,56%.

në Milani Mibtel fiton 7,33% dhe S&P/mib 7,63%.