Sokol Dervishaj ka bërë betimin si ministër i Transporteve, duke zëvendësuar në këtë detyrë, Edmond Haxhinaston.

Në praninë e presidentit Bujar Nishani, i shoqëruar dhe nga Zv/kryeministri Niko Peleshi, Dervishaj ka marrë sot detyrën e re të tij, në krye të transporteve.